top of page
  • Foto van schrijverMaura Melis

Liedjes uit de oude doos...


Vakantie… de ideale periode om taakjes en klusjes te doen waar je tijdens het jaar geen tijd voor hebt of maakt.  Voor mij stond onder andere op het programma: i-pod uitkuisen.  ja, ja ik gebruik nog steeds mijn lekker ouderwetse i-pod.  Blijkt dat daar best al heel wat oude liedjes op staan, zoals het album "inside in, inside out" van The Kooks.  Ik heb het moeten opzoeken, het is uit gekomen in 2006.  11 jaar geleden.  Ik was toen enorme fan.  Als ik nu de nummers herbeluister overvalt mij naast een gevoel van nostalgie ook hetzelfde gevoel van tristesse van 11 jaar geleden.  Ik hoor onmiddellijk waarom ik zo weg was van het album.  11 jaar gelden ging ik relationeel door nogal woelig water.  De sfeer van het album vatte perfect mijn gevoel van zwalpend te zijn, verloren, zonder houvast.  Onder was ineens boven, boven bleek links te zijn en rechts was ik helemaal kwijt.  Heel mijn referentiekader viel weg en ik zag mij voor de opdracht om op mijn 33ste terug van nul iets op te bouwen.

don't come too close you don't wanna see my ghost your turn, but I'm betrayed by you my sweetheart don't you think that you went too far do you want to see my heart bleed for you, you and him, him and you,  you know my heart bleeds uit 'Matchbox'

Je zou denken dat ik ondertussen heb bijgeleerd om mij in te pantseren.  Of heb afgeleerd om me zo kwetsbaar op te stellen.  Tja, ook 'Naive' was een nummer op de plaat waar ik me heel verwant mee voelde.  

Ik heb het dus nog altijd niet geleerd, want ik kan de plaat vandaag perfect opnieuw afspelen en de nummmers blijken even actueel te zijn.  Nog steeds even naïef dus.  En eigenlijk ben ik daar heel gelukkig over.  Op mijn 43ste ben ik dus nog steeds in staat om elke uitdaging als een opportuniteit te zien, elke persoon als iemand met goede intenties en elke gebeurtenis tegemoet te treden met een geloof dat de dingen op één of andere manier in orde komen.  Ik ben niet cynisch, hard en voorzichtig geworden. Op zich ook niet zo een slechte prestatie.  De keerzijde is dan wel dat ik tegen muren aanloop, teleurgesteld geraak en gekwetst word. En toch kan ik niet zeggen dat ik niets geleerd heb.  Ik heb geleerd dat veerkracht ook zijn waarde heeft.  Ik heb mijn veerkracht kunnen ontwikkelen en bij elke tegenslag versta ik de kunst om terug recht te veren.  En dat is ook iets waard.  

but you don't pull my strings cause I'm a better man moving on to better things uit 'She moves in her own ways' Klik hier om te bewerken.

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page